Vi oplever pt. fejl på serveren - vi arbejder på sagen. Vi beklager. Mvh. Onlinetilbudsaviser.dkFejl i get-id.Vi oplever pt. fejl på serveren - vi arbejder på sagen. Vi beklager. Mvh. Onlinetilbudsaviser.dkFejl i get-id.Vi oplever pt. fejl på serveren - vi arbejder på sagen. Vi beklager. Mvh. Onlinetilbudsaviser.dkFejl i get-id.Vi oplever pt. fejl på serveren - vi arbejder på sagen. Vi beklager. Mvh. Onlinetilbudsaviser.dkFejl i get-id.Vi oplever pt. fejl på serveren - vi arbejder på sagen. Vi beklager. Mvh. Onlinetilbudsaviser.dkFejl i get-id. A-Kasse, Her finder du den billigste og bedste A-kasse der passer til dig

Job og A-Kasse

Mangler du et job, eller søger du information om A-kasser?
Nedenfor finder du en beskrivelse, hvilken funktion A-kasserne har i det Danske samfund. Til højre finder du link til de største og nok mest relevante A-kasser.

 

hvad er en a-kasse ?

Før du beslutter, om en A-kasse er noget for dig, er det selvfølgelig vigtigt at være klar over, hvad en A-kasse egentlig er for en størrelse. En A-kasse er en forening af lønmodtagere og/eller selvstændige, hvis primære formål er at yde økonomisk støtte, hvis du bliver arbejdsløs. Du betaler hver måned et kontingent, som sikrer dig rettigheden til at kunne modtage dagpenge i et vist tidsrum. Kort sagt er en A-kasse en forsikring.

Når man taler om A-kasser er det vigtigt at skelne mellem A-kasse og fagforening. Man kan sagtens vælge at være medlem af enten A-kasse eller fagforening eller begge foreninger. A-kassen sikrer dig økonomisk, mens fagforeningen forhandler overenskomst og hjælper medlemmer i tilfælde af f.eks. uberettiget afskedigelse.

 

 

Hvorfor egentlig være medlem af en A-kasse?
Som sagt handler det først og fremmest om økonomisk støtte i tilfælde af arbejdsløshed. Som medlem af en A-kasse har du ret til dagpenge. Alternativet er kontanthjælp fra kommunen, som normalt er væsentligt lavere end dagpenge.

Som nyuddannet kan det være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, og så giver det en vis tryghed at være medlem af en A-kasse. Som medlem har du mulighed for at bruge din tid og energi på effektiv jobsøgning, idet du i det mindste ikke har en økonomisk stressfaktor i baghovedet.

Dermed ikke være sagt at det er ren lykke at være på dagpenge. For de fleste af os bliver det simpelthen for utilfredsstillende ikke at have et job, idet vi har været vant til at være aktive studerende i flere år, og nu gerne vil vise, hvad vi kan. Når det bliver for meget, er der ikke andet for end at skrue lidt ned for forventningerne og evt. påtage sig et mindre relevant job. En anden mulighed er at blive tilknyttet et vikarbureau. Som vikar har du muligheden for at modtage supplerende dagpenge fra A-kassen, hvis du ikke har nok timer.

 

Hvad kan en A-kasse tilbyde?
Ud over at udbetale dagpenge tilbyder de fleste A-kasser bl.a. informationsmøder om dine rettigheder og pligter som dagpengemodtager, personlig vejledning og rådgivning i enkeltsager, dagpenge i op til tre måneder, hvis du søger job i et andet EØS-land (EU-lande, Norge, Island og Liechtenstein) samt dagpenge under ferie.

De fleste A-kasser tilbyder derudover en vis hjælp i forbindelse med jobsøgning, herunder jobsøgningskurser, samtaler med en vejleder og information på deres hjemmesider. Det er forskelligt fra A-kasse til A-kasse, hvad der tilbydes, så det kan anbefales at se nærmere på A-kassernes hjemmesider.

 

Hvilken A-kasse skal jeg vælge?
Hvis du har valgt at melde dig ind i en fagforening, vil det være naturligt at melde dig ind i den A-kasse, der "hører til" den valgte fagforening. Har du valgt ikke at være medlem af en fagforening, kan du først og fremmest skelne mellem tværfaglige og fagligt afgrænsede A-kasser. En tværfaglig A-kasse optager alle uanset fag, dog skelner nogle A-kasser mellem lønmodtagere og selvstændige. En fagligt afgrænset A-kasse optager medlemmer, der er beskæftiget indenfor A-kassens fagområde.

Økonomisk set er du sikret de samme rettigheder ligegyldigt hvilken A-kasse du vælger, idet alle de A-kasser, der eksisterer til dato, er statsanerkendte. Det vil sige, at de alle er underlagt samme lovgivning og staten står som økonomisk garant for driften.

Der findes i øjeblikket 33 statsanerkendte A-kasser, hvoraf mange ikke vil være relevante i forhold til ens uddannelse og beskæftigelse. For at finde den A-kasse, der opfylder dine krav, kan du bestille materiale fra de resterende relevante A-kasser og på den måde skabe et overblik. I sidste ende er det et personligt valg, som kun du kan træffe.

 

14-dages fristen for nyuddannede
Når du har fundet en A-kasse, der passer til dit temperament, er det vigtigt at du melder dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen. Melder du dig ind senere skal du være i arbejde, og du vil ikke være berettiget til dagpenge, før du har været medlem i et år og har opfyldt arbejdskravet, der i øjeblikket er 1924 timers ustøttet arbejde. Melder du dig ind senest 14 dage efter sidste eksamen, er du berettiget til dagpenge 1 måned efter, du har færdiggjort din uddannelse. Og det kan anbefales, da vi ikke alle er så heldige at stå med et job på hånden lige efter endt uddannelse.

 

Kilde:So.dk - Kilde beskrivelse:

 

Om Studerende Online
Studerende Online er Danmarks største portal for studerende på videregående uddannelser, samt nyuddannede. På www.so.dk kan du finde studiejob, fuldtids- og deltidsjob, over 1000 studierabatter og legater, samt få hjælp til studie, job og karriere.